Mijn naam is Erik Hafkamp en oprichter van QMMS Consultancy B.V. Ik heb meer dan 15 jaar aantoonbare ervaring in het opzetten van managementsystemen in binnen- en buitenland. Vanuit de beroepspraktijk als gecertificeerd Lead Auditor heb ik jarenlang certificeringsaudits uitgevoerd voor KIWA/GASTEC. Voor deze organisatie heb ik meer dan 1000 audits uitgevoerd. Vervolgens heb ik deze kennis omgezet in het opzetten van managementsystemen in binnen- en buitenland.

Mijn expertise is te herleiden naar de verkooporganisaties, groothandelsbedrijven, productiebedrijven, administratieve dienstverlening en service verlenende bedrijven in diverse sectoren. Het best komt mijn kennis en kunde tot uiting bij het MKB.

De hoofdactiviteit van QMMS is het beheer en behoud van bestaande managementsystemen. Ook kunt u bij QMMS terecht voor het opzetten van een nieuw managementsysteem en/of upgraden naar de nieuwe versies van de ISO 9001/ISO 14001 standaarden.

Tevens biedt QMMS crisismanagement services, dit betekent tijdelijke vervanging van een Quality Manager of het repareren/oplossen van non conformities die zijn ontstaan tijdens certificatie audits. Verder heeft QMMS een uitgebreid track record op het gebied van interne audits, supplier audits (Europa en Azië) , klantentevredenheidsonderzoeken, nood- en ongevallen management, afvalstroom concepten.

Een onderneming opstarten en draaiende houden is een hele klus. Er komt een moment dat de organisatie gestroomlijnd moet worden. Dat is het moment om na te denken over externe expertise. Ik ben iemand die denkt in kansen en bedreigingen, in oplossingen en streven naar elke dag verbeteren in datgene waar je mee bezig bent. Eenvoud van oplossingen, informatiestromen gebruiken die er reeds zijn en altijd strevend naar poka yoke oplossingen. Iedere ondernemer heeft zijn eigen methoden om een bedrijf te leiden, in een persoonlijk gesprek wil ik graag mijn werkwijze onder de aandacht brengen. QMMS staat voor nuchtere aanpak, samenwerking, betrouwbaarheid, certificatiegarantie, vaste projectprijs afspraken.